• 08503801221

Kombi servis hata kodları 100% çözüm

Kasım 13, 2020

Otonom ısıtma sistemleri ergonomi açısından en optimaller arasındadır. Bununla birlikte, hiç kimse, operasyonlarının sorunsuz bir şekilde yapılacağını garanti edemez. Kazan arızalanırsa, ünite bir hata kodu içeren bir mesaj görüntüler. Problemin yaklaşık özünü bilerek, kazan daha hızlı hayata geçirilebilir.

Anarşi, ısıtma kazanlarında kodlama hataları ilkelerinde hüküm sürer – her üretici hata kodlarını şifrelemek için kendi kurallarını belirler. Hata kodlaması için genellikle Latin alfabesindeki harflerin ve 0’dan 9’a kadar sayıların bir kombinasyonunun kullanılması kabul edilir.Çoğu zaman, belirli bir kodu yorumlamak için, ürün için teknik dokümantasyonun yardımına başvurmak yeterlidir. Kural olarak, hatanın adı, arızanın nedeni ve giderilmesi için alınacak önlemlerin bir listesini içeren tablolar içerir .

Kazanlarla ilgili sorunlar genellikle bileşenlerin ve tertibatların zamansız bakımının arka planında ortaya çıkar, bu nedenle, ısıtma ekipmanı için ilgili uzmanlar tarafından kapsamlı bir kontrol yapılması zaman zaman bir kural olarak alınmalıdır. Kazanlarla ilgili tüm sorunlar için de onlarla iletişime geçmelisiniz. Kendi başlarına çözülebilecek bazı temel sorunlar hariç.

Gazlı ısıtma kazanlarında, en sık tıkanan şey olduğu için bir gaz brülörü çok dikkat gerektirir. Çalışma odalarının iç yüzeylerinin kirlenmeden periyodik olarak temizlenmesi ve bacanın bakımı da önemlidir. Çift devreli ürünlerde arıza veya arıza riskinin tek devreli modellere göre birkaç kat daha yüksek olması dikkat çekicidir . Bunun nedeni, birinci tipteki cihazların daha karmaşık tasarımına ek olarak, böyle bir kazanın bir parçası olarak su ısıtıcısının tüm yıl boyunca ara vermeden çalışması gerektiğidir.Önemli bir nokta! Bir gaz kazanının kurulumuna ve boru tesisatına amatörlere güvenmeyin. Bu durumda yapılan hatalar hemen tespit edilemeyebilir, ancak ısıtma sisteminin elemanlarını kademeli olarak devre dışı bırakacaktır.

Bazı ısıtma üniteleri bir ekrana sahip değildir, ancak bunlar aynı zamanda arıza olarak da teşhis edilebilir. Bu tür kazanların panelinde sorun olması durumunda renkli lambalar yanar veya yanıp söner. Girişleri ve çıkışları cihazla birlikte verilen belgelerde açıklanmıştır. Bakmak için tembel olmayın – modelin veri sayfasını incelemek yalnızca gelecek için gidecektir.

Aşağıda, ısıtma pazarındaki altı büyük oyuncu için en yaygın hata kodlarının bir listesi ve açıklamaları bulunmaktadır. İmalatçı firmaların isimleri alfabetik olarak sıralanmıştır:

BAXI kazanları

E 01 – normal modda gaz brülörünü ateşlemede başarısız oldu. Hata, genel kategorilere aittir – en çeşitli faktörler, görünümüne yol açar: gaz giriş basıncının belirlenen standartlarla tutarsızlığı, kazan bağlantısının polaritesine uyulmaması, gaz vanasının veya elektronik kartın arızalanması, vb.

E 02 – acil durum aşırı ısınma termostatının aktivasyonu. Çoğu zaman, kazanın aşırı ısınması, ısı değişim devresinin tıkanmasından kaynaklanır. Daha seyrek olarak, sorun, ısıtma kaynağındaki bir termostat veya sıcaklık sensöründe aranmalıdır.

E 03 – yanma odasından hava beslemesi veya tahliyesi ile ilgili sorunlar var. Açık hazneli kazanlarda , neredeyse% 100 olasılıkla bir hata, uygun çekiş eksikliğini gösterir, ancak turboşarjlı modellerde her şey o kadar basit değildir: Ekrandaki E 03 hatasının nedeni, fanın çalışmaması olabilir. veya tüplerde sıradan yoğuşma birikimi.

E 05 – ısıtma devresi akışındaki sıcaklık sensörünün arızası. Genellikle, bu hata oluştuğunda, yukarıda belirtilen sensör bir değiştirme ister.

E 06 – DHW sisteminin sıcaklık sensörü arızalı. Önceki noktaya benzer.

E 10 – ısıtma sisteminde kabul edilemez basınç. Devredeki düşük su basıncı, sensör ile kontrol panosu arasındaki zayıf temas veya oluşumunun nedeni, minimum basınç anahtarının arızalanması nedeniyle “ortaya çıkıyor”. Ezici çoğunlukta, sistem bir soğutucu ile doldurulduğunda sorun sıfıra indirilir.

E 25 – maksimum kazan sıcaklığının aşılması. Sebep, esas olarak, soğutucunun zayıf sirkülasyonunda veya birincil ısı eşanjörünün çıkışına takılan ısıtma sisteminin sıcaklık sensörünün arızalanmasında aranmalıdır.

E 35 – parazitik alev (aralıklı). Elektronik kartın arızalanması ve alev dedektörü elektrodunun yanlış konumu durumunda, kazan ekranında kod görülebilir.

E 40, E 41 – bacanın tıkanması veya çok düşük giriş gazı basıncı. Bu hataların art arda meydana gelmesi birçok faktörden etkilenir: “mavi yakıt” beslemesinin gerçekten düşük bir basıncından, gaz valfinin arızalanmasına kadar.

E 96 – besleme devresinde düşük gerilim (170 V’den az). Hata kıskanılacak bir düzenlilikle ortaya çıkarsa, değerini eşitlemek ve cihazı güç kaynağındaki olası güç dalgalanmalarından korumak için bir voltaj dengeleyici elde etmek faydalı olacaktır .

E 00, E 99 – elektronik kartın dahili hatası.

Bosch kazanlar

Bosch Gaz 6000 serisi için:

A7 – DHW sıcaklık sensörünün arızası. Sensör kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.

Ad – kazan sıcaklık sensörü algılanmadı. Sensörün kendisini ve bağlantı kablosunu kontrol etmeniz gerekecektir.

C1 – düşük fan hızı. Hem şebeke beslemesindeki düşük voltajdan hem de baca gazı sistemindeki ilgili sorunlardan kaynaklanabilir.

C4 – fan kapalıyken diferansiyel basınç anahtarı kapanmıyor. Bu röleyi incelemek gerekiyor.

C7 – fan arızası. Sorunu çözmenin yolları: Fanın ve kablolarının performansını fişlerle kontrol edin. Gerekirse fan değiştirilir.

E2 – besleme hattındaki sıcaklık sensörünün arızası (açık devre). Bu hata genellikle yukarıda belirtilen sensörün hasar görmesi veya kısa devre yapmasından kaynaklanır.

E9 – ısı eşanjöründeki sıcaklık sınırlayıcının aktivasyonu. E9 kodu, sıcaklık sınırlayıcının zarar görmesinden ısıtma devresindeki sorunlara kadar birçok faktöre bağlı olarak kazan ekranında görünür.

EA – alev tespit edilmedi. Bu, Bosch kazanlarındaki en yaygın hatalardan biridir . Hatanın birçok nedeni ve sorunu çözmenin yolları vardır. Ancak önce, gaz vanasının açıklığını, gaz besleme basıncını ve baca gazı sistemini kontrol etmek daha iyidir. Yardımcı olmuyor mu? Isı eşanjörünü temizlemeye başlıyoruz ve gerekirse gaz bağlantılarını değiştiriyoruz.

F7 – kazan kapalıyken bir alev algılar. Bunun nedeni, elektrotların kirlenmesinde aranmalıdır, buna paralel olarak kontrol panosunun nem açısından kontrol edilmesi önerilir.

FA – kazan, gaz beslemesi kapatıldığında bir alev algılar. Gaz armatürleri ve baca gazı sistemi denetime tabidir.

ZSC / ZWC serisi için:

A7 – sıcak su kaynağı (DHW) devresinin sıcaklık sensörünün arızası. Sorun genellikle onun içindedir, yani. sensörün değiştirilmesi gerekiyor.

A8 – BUS bağlantısı kesildi. Sorun, bağlantı kablosu ve regülatörleri kontrol edilerek çözülür.

A9 – DHW sıcaklık sensörünün yanlış montajı. Bu hata görünürse, sensörün montaj alanını kontrol etmeye ve ısı ileten macun kullanarak yeniden bağlamaya değer.

Reklam – kazan sensörü algılanmadı. Sensörü teşhis etmek veya değiştirmek gerekir.

C1 – kazanın çalışması sırasında diferansiyel basınç şalteri açıldı. Difreller, egzoz sistemi ve bağlantı boruları denetime tabidir.

C4 – fan kapalıyken diferansiyel basınç anahtarı kapanmıyor. Bu röleyi incelemek gerekiyor.

C6 – diferansiyel röle açılmıyor. Bir hata oluştuğunda programdaki ilk nokta röle ve baca gazı borusunu kontrol etmektir.

d4 – çok büyük bir sıcaklık farkı. Kod göründüğünde, sirkülasyon pompasına dikkat etmeniz, hortumu baypas etmeniz ve sistemdeki basıncı kontrol etmeniz gerekir.

EA – alev tespit edilmedi. Bu, Bosch kazanlarındaki en yaygın hatalardan biridir . Hatanın birçok nedeni ve sorunu çözmenin yolları vardır. Ancak önce, gaz vanasının açıklığını, gaz besleme basıncını ve baca gazı sistemini kontrol etmek daha iyidir. Yardımcı olmuyor mu? Isı eşanjörünü temizlemeye başlıyoruz ve gerekirse gaz bağlantılarını değiştiriyoruz.

F0 dahili bir sorundur. Bu durumda, elektronik kartı teşhis etmeniz gerekir.

F7 – kazan kapalıyken bir alev algılar. Bunun nedeni, elektrotların kirlenmesinde aranmalıdır, buna paralel olarak kontrol panosunun nem açısından kontrol edilmesi önerilir.

FA – kazan, gaz beslemesi kapatıldığında bir alev algılar. Gaz armatürleri ve baca gazı sistemi denetime tabidir.

Buderus kazanları

Buderus  kombilerinde oluşan hatalar özel bir şekilde şifrelenir. Önce ana kod (ne tür bir arıza meydana geldi), ardından ek kod kombinasyonu (bu numara arıza sinyalini benzersiz şekilde tanımlar) ve sonunda arıza sınıfı belirtilir. Birkaç sınıf var:

  • О – normal kazan çalışması sırasında çalışma mesajları;
  • R – sistemin çalışmaya devam etmesi durumunda tıkanmayan hatalar;
  • B – ısıtma sisteminin zamanla sınırlı bir şekilde kapanmasına neden olan arızaların engellenmesi;
  • V – ısıtma sisteminin çalışmasını engelleyen kilitleme hataları.

Buderus kazanlarıyla ilgili olası hataların listesi çok geniştir. Bununla birlikte, çoğu zaman kullanıcı servis ekranında aşağıdaki arıza kodlarını görür:

2E 357 О – hava tahliye işlevi etkin veya besleme akış sıcaklığı hızla yükseliyor.

3C 217 V – fan çalışmıyor. Sorunun hangi aşamada ortaya çıktığını belirlemek önemlidir: fan başlarsa, ancak röle tıklanmazsa, sorun besleme borularında veya tıkalı bir bacada yatar. Fan hiç başlamazsa, ona voltaj gelip gelmediğini kontrol etmeniz gerekir. Fan çalışıyorsa ve bacada sorun yoksa, pnömatik röleyi kontrol etmek gerekir. Kalıcı olarak kapalı kontakları veya brülör çalışması sırasında açılmaları da güvenlik sistemi tarafından bir arıza olarak kabul edilecektir.

4C 224 BV – ısı eşanjörü sıcaklık sınırlayıcısının veya baca gazı sıcaklık sınırlayıcısının etkinleştirilmesi. Her iki sensör de incelenir, bunlara giden güç kaynağı kablosu ve sistemdeki basınç yetersizse, kazanın beslenmesi gerekir. Ayrıca, soruna soğutucunun sirkülasyonu veya bir hava kilidinin görünümü ile ilgili sorunlar neden olabilir.

4Y 351 BV – sıcaklık sensörünün kırılması. Kontakların sürekliliği ve yeni bir parçanın takılması, arızanın üstesinden gelmeye yardımcı olur.

6A 227 BV – alev algılanmadı. Çoğu durumda, sorunun çözümünü ateşleme ile uzmanlara emanet etmek daha iyidir. Sıradan bir kullanıcının yapabileceği en basit şey, yanma odasını ve elektrotları kirlenmeye karşı görsel olarak incelemektir. Gerekirse temizlenirler. Ve kazan tutuşursa, ancak bir süre sonra sönerse, anlaşmazlıklar genellikle elektronik kartın arızasıyla ilişkilendirilir.

Hotpoint-Ariston kazanları

101 – aşırı ısınma koruma sisteminin aktivasyonu. Bir hata kodunun ortaya çıkmasının birkaç ana nedeni vardır: gaz vanasının çıkışında artan basınç, kaba filtrenin kirlenmesi, ısıtma sistemindeki soğutucunun zayıf sirkülasyonu, oluşumundan dolayı ısı eşanjörünün zayıf geçirgenliği ölçek, sirkülasyon pompasının arızalanması.

108 – ısıtma devresindeki basınç düşüşü minimumun altında. Muhtemelen sistemde bir yerde bir sızıntı vardır.

109 – sistemdeki basınç 3 barın üzerine çıktı. Hata bazen çift ​​devreli kazanların ikinci ısı eşanjöründe meydana gelir . Arıza nedeniyle, sıcak ve soğuk su karışır ve bu da basıncın artmasına neden olur.

201 – DHW devresine besleme üzerindeki sensörle temas yok. Kontakları sıkmanız veya sensörü değiştirmeniz gerekecektir.

302 – ekran ve elektronik modül ile iletişim kaybı. Sorun genellikle kablolamada yatmaktadır.

501 – ateşleme sırasında alev yok. Bu en yaygın hatalardan biridir. Her şeyden önce, gaz besleme valfinin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, alev sensörünün arızalanması nedeniyle bazen bir arıza ortaya çıkar.

SP3 (5P3) – alev ayırma. Kıskanılacak bir düzenlilikle, koaksiyel baca alanında bir sorun oluşur. İptal etmek için konumunu ayarlayın ve kalıntılardan arındırın.

601 – sistemde çekiş eksikliği. Sensör düzgün çalışıyorsa, bacayı temizlemeye başlamanız gerekecektir.

604 – düşük fan hızı.

6P1, 6P2 – hava basınç anahtarının kontaklarının kapatılmasının gecikmesi. Venturi tüpünün hasar görmesi nedeniyle oluşur. Kodlar arasındaki fark, kazan çalışırken 6P2’nin ve halihazırda hasarlı bir boruyla ateşlemeye çalışırken 6P1’in görüntülenmesidir.

Protherm kazanlar

F00 / 01 – ısıtma sıcaklık sensörü arızası. Sensör kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir.

F13 – kazan sensörü arızası. Önceki noktaya benzer.

F20 – aşırı ısınma arızası (97 ° C’nin üzerindeki sıcaklık). Hatayı ortadan kaldırmak için sirkülasyon pompasını kontrol etmeniz, ısıtma musluklarının ve baypas vanasının açık olduğundan emin olmanız ve ayrıca ısı filtresini teşhis etmeniz gerekir.

F22 – Kazanda soğutucu yok. Sistemi doldurun ve sızıntı olup olmadığını kontrol edin.

F24 – soğutucu sirkülasyonunun arızalanması. Bu durumda sorun hem pompada hem de kapalı ısıtma musluklarında yatmaktadır.

F26 – gaz valfi motorundan gerekli akımın olmaması. Step motorun tanılamaya ve ardından değiştirilmeye ihtiyacı vardır.

F28 / 29 – Ateşleme sırasında alev tespit edilmedi ve brülör çalışması sırasında alev kaybı tespit edildi. Her şey akranlarda olduğu gibi – gaz musluğunun açılmasını kendi ellerinizle kontrol etmeniz ve daha ciddi sorunları çözmek için kalifiye uzmanlardan yardım almanız gerekecek.

F84 – akış ve dönüş sensörü arasındaki sabit sıcaklık farkı. Sensörün büyük olasılıkla değiştirilmesi gerekecektir.

Vaillant kazanları

F.10 / 11 – akış / dönüş sensöründe kısa devre. Sensörün teşhis edilmesi veya değiştirilmesi gerekiyor.

F.13 / 14 – sıcak başlatma sensöründe kısa devre. Önceki noktaya benzer.

F.22 – sistemde yetersiz su miktarı veya tamamen yokluğu. Ezici çoğunlukta, sistem bir soğutucu ile doldurulduğunda sorun sıfıra indirilir.

F.28 – elektronik kartta arıza.

F.29 – gaz brülörü yanmıyor. Gaz kazanlarında en yaygın sorunlardan biri. Görünümü, gaz giriş basıncı ile belirlenmiş standartlar arasındaki tutarsızlık, kazan bağlantısının polaritesine uyulmaması, gaz vanası veya elektronik kartın arızalanması vb.

F.36 – Gazlı yanma ürünlerinin odaya emisyonu. Hata, hava kanalı veya gaz çıkışı kapatıldığında ortaya çıkar. Kötü hava akımı ve havalandırmanın yanı sıra kazanın kurulu olduğu odadaki artan sıcaklık nedeniyle kendini gösterir.

F.61 – gaz vanalarının kontrolünde hata. Sorunun özü vanaların kendisinde, bunlara giden kablolarda veya elektronik kontrol kartında yatıyor.

F.75 – kombi pompası çalışıyor, ancak basınç değişmiyor. Durumu mümkün olan en kısa sürede düzeltmek için ayarlanabilir baypas, basınç sensörü, sirkülasyon pompası ve genleşme tankı hattına doğru bağlantı kontrol edilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HEMEN ARA!